fbpx

Abdidžiku traži od Kurtija da okupi politički spektar zbog situacije na severu

DSK

Lider Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku traži od kosovskog premijera Aljbina Kurtija da okupi politički spektar, vladajuće partije i opoziciju, kako bi se razmatralo o situaciji na severu i “zaštiti državnih interesa”.

Abdidžiku je u objavi na Fejsbuku napisao da je u poslednjih pet dana DSK pažljivo pratio situaciju na severu Kosova, te da je bio u stalnoj komunikaciji sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednikom skupštine Gljaukom Konjufcom.

„Za vreme komunikacije sa njima, pored izražavanja zabrinutosti zbog stanja bezbednosti naših sinova u uniformi, tražili smo i pojašnjenja u vezi planova Vlade o upravljanju situacijom. Iznad svega, kao DSK iskazali smo punu spremnost, da pomognemo svim kapacitetima koje imamo”, naveo je Abdidžiku.

On je istakao da napeta situacija na severu zahteva potpuno jedinstvo i predložio kosovskom premijeru da okupi politički spektar na Kosovu, vladajuće partije u opoziciju, kako bi kako je naveo, “iskoristili sve kapacitete, lokalne i strane, za zaštitu državnih interesa”.

Takođe, uputio je poziv međunarodnoj zajednici, saveznicima, “da učine sve što je moguće, da spreče pretnje i tenzije Srbije na severu zemlje”.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: