fbpx

Kancelarija za KiM: Na zidu kuće u Klokotu osvanuo grafit „UČK“

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je na zidu kuće u srpskoj opštini Klokot danas osvanuo grafit “UČK”. “Do ovog incidenta dolazi u danima kada se srpski narod na prostoru Kosova i Metohije suočava da snažnim pritiscima i brutalnim pretnjama Prištine, kada se Srbi privode i hapse zbog poštovanja Briselskog sporazuma i isticanja simbola Zajednice srpskih opština, koji se cepaju, prelepljuju i skidaju”, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsećaju da je prošlo 3.080 dana od kada se Priština obavezala na ispunjenje Zajednice srpskih opština, te da je “očigledno da je na KiM dobrodošla zločinačka organizacija UČK, ali je ZSO zabranjena reč”

“Političari iz Prištine, koji svojim jednostranim odlukama i zapaljivim antisrpskim izjavama direktno podgrevaju ovakve incidente, otvoreno se rugaju međunarodnoj zajednici i Briselu zbog nepoštovanja preuzetih obaveza”, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM oštro osuđuje ovaj incident, koji kako navode, ima za cilj da zaplaši i otera Srbe sa svojih ognjišta, i dodaju da srpski narod “prepoznaje pozadinu ove poruke i neće nasesti na provokacije”.

Milena Makismović

 

%d bloggers like this: