fbpx

Opština Z.Potok: Mogući uzrok požara – zastarele instalacije

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: општина Зубин Поток


Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.

KoSSev portal izvestio je ovog jutra o požaru koji se sinoć dogodio u zgradi Opštine Zubin Potok. Kako su nam potvrdili iz vatrogasne stanice u ovoj opštini, požar je zahvatio dve kancelarije, te tek treba da se utvrdi uzrok.

Međutim, samo jedan sat kasnije oglasio se kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, koji je saopštio da su zapravo nepoznate osobe zapalile Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine, kao i da je ujedno izvršen napad „eksplozivnim napravama“ i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

U zasebnoj objavi, kosovski premijer je kazao da je požar u Z. Potoku namerno izazvan, te da su „napade“ u ovoj opštini i Zvečanu izvršili pojedinci koje podržava Srbija“, a kritikama Kurtija pridružila se i kosovska predsednica, Vjosa Osmani.

Za razliku od navoda ministra, predsednice i premijera, opština Zubin Potok, koja se oglasila u međuvremenu, kao mogući uzrok požara navela je zastarele instalacije.

„Povodom nemilog događaja usled kojeg su izgorele dve manje prostorije u zgradi opštine Zubin Potok, želimo da obavestimo javnost da na svu sreću nema povređenih, što je najvažnije, ali i da je preliminarnom internom analizom naših službi, kao mogući uzrok požara utvrđen kvar usled zastarele instalacije“, poručili su iz ove opštine.

Ipak, dodaju da će, kao odgovorna institucija, sa konačnom ocenom izaći nakon što nadležni organi sprovedu istragu.

Ujedno su pozvali političke predstavnike u Prištini da ovaj nemili događaj ne koriste za, kako su naveli, opravdanje prisustva do zuba naoružanih specijalaca u ovoj opštini, kao i za optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.

„Time samo pokazuju da im je interes destabilizacija situacije na terenu“, dodali su.

Izvor: KoSSev
%d bloggers like this: