fbpx

Osmani: Srbija i Vučićev hegemonistički režim glavni izvor destabilizacije u regionu

Вјоса Османи, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Kosovska predsednica Vjosa Osmani saopštila je danas, povodm najnovijih dešavanja na severu Kosova, da su “Srbija i Vučićev hegemonistički režim glavni izvor destabilizacije u regionu”.

“Nedavni napadi na javne ustanove na severu zemlje od strane srpskih kriminalnih i nelegalnih struktura glavni su svedočanstvo onoga što govorimo od davnina, Srbija i Vućićev hegemonistički režim su glavni izvor destabilizacije u regionu, koji ima za cilj poništenje naših dostignuća sa američkim i evropskim saveznicima na Kosovu i regionu”, napisala je na Fejsbuku Vjosa Osmani.

Istakla je da međunarodna zajednica ne treba da ignoriše ono što se jasno vidi “rusko-srpska tendencija da kroz destabilizaciju našeg regiona, šteti Evropskoj uniji i samom NATO-u, kao uniji i sistemu vrednosti”.

“Na Kosovu, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini isti destabilizujući model koji Rusija koristi u baltičkim državama, Ukrajini, Moldaviji i Gruziji. Dakle, vreme je da međunarodna zajednica, pre svega članice EU i NATO vide ovu opasnost i zaustave Vučićev režim u realizaciji svog cilja za stvaranje srpskog sveta”, navela je Osmani.

Kosovska predsednica je pozvala građana Kosova, posebno kosovske Srbe “da se ujedine u odbijanju srpskih zloslutnih scenarija”.

“Kosovske institucije će i dalje biti sa njima pružajući podršku i bezbednost protiv srpskih kriminalnih i nelegalnih struktura”, poručila je Osmani.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: