fbpx

Osmi dan barikada na Jarinju i Brnjaku; KFOR nadgleda situaciju

Фото: В.Ћуп; Грачаница онлајн

Situacija na prelazima Jarinje i Brnjak je i danas mirna, javlja reporterka Gračanice onlajn sa lice mesta. I dalje su na oba prelaza prisutni pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, ali i građani koji mirno protestuju zbog odluke kosovske vlade da uvede reciprocitet na srpske registarske tablice. Danas je i pored kišovitog vremena prisutan veći broj okupljenih, koji se zbog kiše sklanjaju u šatorima ili vozilima kojima su blokirani prelazi. 

Ova dva prelaza su i dalje blokirana kilometarskim barikadama, pa građani administrativnu liniju prelaze pešice.

I dalje su na Brnjaku prisutni pripadnici Euleksa, a kako je danas saopštio KFOR, povećan je broj rutinskih kontrola ove mirovne misije na celom Kosovu.

“KFOR pomno prati situaciju na celom Kosovu i ostaje fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata – proisteklog iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999, kako bi se osiguralo bezbedno i zaštićeno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. KFOR je povećao broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i severno Kosovo“, potvrdio je KFOR u saopštenju za KoSSev.

Ana Marković

%d bloggers like this: