fbpx

Mediji u Prištini: Stejt department kritikovao Vjosu Osmani zbog situacije na severu Kosova

Američki Stejt department kritikovao je predsednicu Kosova Vjosu Osmani i naveo da se SAD ne slažu sa načinom na koji je uspostavljen reciprocitet na srpske tablice, kao i za slanje specijalnih jedinica kosovske policije na sever Kosova, pišu danas prištinski mediji.

Kako mediji navode, Stejt department je jasno stavio kosovskoj predsednici do znanja da su nezadovoljni načinom na koji su kosovske institucije organizovale akciju na severu Kosova, zbog čega Srbi na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak već devet dana protestuju. Mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku, pozivajući se na svoje izvore, navode, da je Osmanijevoj kritika preneta u subotu u Vašingtonu.

„Ova akcija je ugrozila bezbednost“, rečeno je Osmanijevoj iz Stejt departmenta, te joj je time stavljeno do znanja koji je zvaničan stav Vašingtona o dešavanjima na severu Kosova, navode mediji u Prištini.

Međutim, mediji takođe pišu i da je Osmanijeva savetnica, Donjeta Miftari, demantovala navode da je Stejt department kritikovao Vjosu Osmani zbog uvođenja reciprociteta i slanja specijalnih jedinica na sever Kosova.

Podsetimo, kosovska predsednica je prošle nedelje boravila u zvaničnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, a kako su mediji pre nekoliko dana preneli, prekinula je svoju posetu zbog trenutne situacije na severu Kosova.

Ana Marković

%d bloggers like this: