fbpx

Arben Vitia podneo ostavku na mesto ministra zdravlja

Арбен Витиа, министар здравства, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Arben Vitia podneo je ostavku na mesto ministra zdravlja, jer će kako navode mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku, na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat za gradonačelnika Prištine ispred Pokreta Samoopredeljenje. Njega će naslediti dosadašnja zamenica, Dafina Gedža Bunjaku.

Na konferenciji za novinare Vitia je rekao da je za njega najveća privilegija u životu to što je obavljao funkciju ministra zdravlja.

„Dužnost ministra zdravlja je dužnost sa visokom privilegijom i odgovornošću. Imao sam privilegiju da služim ljudima svom snagom u teškim trenucima. Ovo zajedničko iskustvo nesumnjivo nas je sve promenilo, ali u ljudskom smislu ovo je najveće bogatstvo koje sam stekao“, rekao je on.

Kako je naveo, naslediće ga Dafina Gedža Bunjaku, koja je do sada obavljala funkciju zamenice ministra zdravlja.

Vitia je, između ostalog, govorio o situaciji sa pandemijom, rekavši da Kosovo poslednjih dana beleži značajan pad obolelih.

„Četvrti talas pandemije u kome dominira delta varijanta prema parametrima SZO trenutno je pod kontrolom. Ovo je dobra vest za sve nas, ali još uvek ne možemo govoriti o opuštanju. Danas smo među pet zemalja sa najmanjim brojem zaraženih“, rekao Vitia.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: