fbpx

Više od 18.000 preminulih uklonjeno sa biračkog spiska

Избори 2019, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Imena više od 18.000 imena preminulih ljudi uklonjena su sa biračkog spiska, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Eljezi.

Eljezi je za KosovaPress istakao da je Centralna izborna komisija nakon poslednjih parlamentarnih izbora 14. februara ove godine nastavila sa raznim aktivnostima u cilju pregleda i tačnosti biračkog spiska.

„Centralna izborna komisija nastavila je sa čišćenjem biračkog spiska. S tim u vezi, veliki posao je obavljen na posljednjim izborima koji su održani 14. februara. Od posljednjeg izbornog procesa, CIK je pronašao poseban metod koji služi čišćenju i tačnosti biračkog spiska. Od penzijskog odeljenja koje deluje u okviru Ministarstva rada i socijalne zaštite, dobili smo bazu podataka sa imenima osoba koje su napustile penzijski plan zbog smrti, a službenici CIK -a su izašli na teren i verifikovali ove podatke”, rekao je Eljezi.

Portparol CIK -a, Eljezi, takođe je najavio da osobe koje su se odrekle kosovskog državljanstva neće biti deo glasačkog spiska. Ovaj broj, samo nakon vanrednih izbora 14. februara 2021. godine, iznosi 1.158 ljudi.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: