fbpx

Počelo lepljenje stikera na tablicama na prelazima između Kosova i centralne Srbije

Почело лепљење стикера на таблицама, фото: М. МАКСИМОВИЋ, ГрачаницаОнлајн

Kosovska policija saopštila je da je druga tačka sporazuma postignutog u Briselu između Kosova i Srbije, koja se odnosi na postavljanje nalepnica na državna obeležja na registracionim tablicama na automobilima, počela da se primenjuje jutros u osam časova.

„Kako je ugovorom definisano, implementacija je počela na nacionalnom nivou, na svim graničnim prelazima, jer su na vreme izvršene pripreme u pogledu ljudskih resursa i logistike, kako bi se omogućilo najbrže snabdevanje građana privremenim tablicama u obliku nalepnica i mogućnost slobodnog kretanja. Kosovska policija, prema službenoj dužnosti i zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, nastaviće da obavlja zakonske dužnosti i odgovornosti u interesu očuvanja javnog reda i bezbednosti, kao i garantovanja slobodnog kretanja na nacionalnom nivou“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Kako javlja novinarka portala Gračanica Onlajn, na Jarinju i Brnjaku, jutros u osam časova je posle 15 dana, ponovo uspostavljen saobraćaj u oba smera i da se primenjuje lepljenje takozvanih stikera.

A.Ć.
%d bloggers like this: