fbpx

Petković: Osmani napadima na Beograd pokušava da umanji sopstvene političke neuspehe

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Povodom izjave kosovske predsednice Vjose Osmani da Srbija zloupotrebljava status zemlje posmatrača u Pokretu nesvrstanih sa ciljem da ‘iskrivi’ istinu o Kosovu, reagovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je istakao da “Vjosa Osmani ponovo napada zvanični Beograd, pokušavajući da umanji sopstvene političke neuspehe”.

“Napadajući obeležavanje 60. godina Samita nesvrstanih u Beogradu, Vjosa Osmani pokazuje opravdanu nervozu jer joj je jasno da takozvano Kosovo svakoga dana gubi podršku na međunarodnom planu”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Petković je istakao da mu je drago da Osmanijeva pomno prati dešavanja u Beogradu, jer je kako je naveo, prethodnih dana mogla da vidi i uveri se šta znače “kredibilitet i međunarodni ugled, podrška i uspešna diplomatija”.

“Neka se gospođa Osmani na to što pre navikne, jer će u vremenu pred nama tek moći da vidi plodove ovog Samita. Zbog toga, u maniru ljubomornog deteta, Vjosa Osmani ponovo napada zvanični Beograd, pokušavajući da umanji sopstvene političke neuspehe i nedostatke koji su nedavno bili očigledni i medijima u Prištini”, navodi se u saopštenju.

Petković je takođe istakao da “optužujući zvanični Beograd za zločine, ona (Vjosa Osmani) zapravo otkriva svu zločinačku prirodu na kojoj je nastala lažna država Kosovo, čijim se liderima danas sudi u Hagu za monstruozne zločine tzv. OVK, počinjene protiv Srba kao i drugih naroda sa prostora južne srpske pokrajine”.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: