fbpx

Dom kulture Gračanica: Pesnički susreti „Lazar Vučković“ 14. i 15. oktobra

Dom kulture Gračanica i ustanova za novinsko izdavačku delatnost „Panorama-Jedinstvo“ organizju pesničke susrete 14. i 15. oktobra, saopšteno je iz Doma kulture.

Kako je najavljeno, svečano otvaranje Susreta biće održano ispred rodne kuće Lazara Vučkovića u Gornjem Selu sa početkom u 14 časova, dok će se dodela nagrade „Lazar Vučković“ i književno veče održati istog dana u 18 časova u Čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture Gračanica.

Sutradan 15. 10. u 10:30 časova, program će se nastaviti u porti crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Bostanu kod Novog Brda, a u programu će učestvovati pesnici: Bratislav Bata Milanović, Radomir Stojanović, Milica Bakrač, Ratko Popović, Milan Mihajlović i drugi.

Susreti se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara Vučkovića koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem prilikom učešća na „Struškim večerima poezije“.  Od 1970. se na ovim Susretima dodeljuje nagrada „Lazar Vučković“ za najbolju poeziju objavljenu u časopisu „Stremljenja“.

Iz Doma kulture poručuju da će se program održati uz poštovanje svih epidemioloških mera.

%d bloggers like this: