Srpska lista: Pobeda u svih deset opština sa većinski srpskim stanovništvom

фото: instagram.com/buducnostsrbijeav

Srpska lista proglasila je pobedu u svih 10 opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, saopštio je predsednik ove političke partije Goran Rakić. Na osnovu podataka Centralne izborne komisije, izlaznost je bila blizu 43 odsto. Pobeda Srpske liste proslavljena je uz vatromete i sirene.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ja na konferenciji za medije proglasio pobedu Srpske liste u svih 10 opština sa srpskom većinom, od ukupno 38 na Kosovu i Metohiji.

Prema Rakićevim rečima, kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice ispred Srpske liste Milan Radojević je osvojio 10.776 glasova, a kandidatkinja za gradonačelnicu Gračanice Ljiljana Šubarić četiri puta više glasova od protivkandidata Branimira Stojanovića.

Izlaznost je bila najveća u opštinama sa srpskom većinom na severu, Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, i to preko 60 odsto.

Pobedu Srpskoj listi čestitao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

„Opet smo pokazali i dokazali da kada nam je najteže i kada smo pod najvećim pritiscima, da smo tada i najjači. Ova podrška i poverenje nas obavezuju da radimo i gradimo još više“, poručio je Petković u objavi na Fejsbuku.

Prema pisanju prištinskih medija, na osnovu polovine prebrojanih glasova, 19 opština će gradonačelnike dobiti već u prvom krugu.

Neizvesno će biti i u Prištini, gde će građani ponovo birati između Arbena Vitie iz Pokreta Samoopredeljenje i Perparima Rame iz Demokratskog saveza Kosova.

Građani na Kosovu i Metohiji glasali su za predsednike i odbornike u 38 opština, od kojih je 10 sa srpskom većinom. Pravo glasa imalo je preko 1.8 miliona birača.

Milena Maksimović