fbpx

Prebrojani glasovi u 30 opština

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Proces prebrojavanja glasova završen je u 30 opština, piše prištinski list Koha. Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije u 21 opštini će se ponovo birati gradonačelnici. Srpska lista pobedila je u devet od 10 opština sa većinski srpskim stanovništvom, pa će se u Klokotu ponovo birati gradonačelnik.

Kada su u pitanju opštine sa većinski srpskim stanovništvom, u Gračanici je kandidatkinja za gradonačelnicu ispred Srpske liste Ljiljana Šubarić osvojila 77.71 odsto. U Štrpcu je Dalibor Jevtić dobio 59.36 odsto glasova.

U Novom Brdu je najviše glasovao osvojio Saša Milošević, (64.09%), Ranilugu Katarina Ristić- Ilić, Partešu Dragan Petković (75.20%), a u Klokotu Vladan Bogdanović (41.45%), međutim, u Klokotu će se, kako navode mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku, ponovo glasati.

I u opštinama na severu sa većinski srpskim stanovništvom pobedu su odneli kandidati za gradonačelnike ispred Srpske liste, Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice dobio je 91.33 odsto, Dragiša Milović je u Zvečanu dobio 98.45%, Srđan Vulović u Zubinom Potoku 83.49 %, a u Leposaviću Zoran Todić 97.85%.

Kandidati za gradonačelnike ispred Pokreta Samoopredeljenja nisu u prvom krugu prošli ni u jednoj od opština.

U Južnoj Mitrovici je najviše glasova dobio kandidat ispred Demokratske partije Kosova Bedra Hamza 53.86%. Dok će u Prištini biti interesantno nadmetanje između kandidata ispred Pokreta Samoopredeljenje Arbena Vitie i Demokratskog saveza Kosova Perparima Rame.

Milena Maksimović

 

%d bloggers like this: