fbpx

Putujući bioskop u Ranilugu, Zubinom Potoku, Zvečanu, Osojanu i Goraždevcu

Фото: Дом културе Грачаница

Dom kulture „Gračanica“ organizuje još jednu turneju Putujućeg bioskopa u mestima širom Kosova i Metohije.

Od najizolovanijih metohijskih sredina do severa Kosova i Metohije publika će na velikom platnu imati priliku da pogleda domaći film „Nečista krv: Greh predaka“, reditelja Milutina Petrovića.

Film prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”.

Cilj putujućeg bioskopa je da se publici širom Kosova i Metohije prikažu najnovija filmska ostvarenja kako iz strane, tako i iz domaće kinematografije. Uslovi prikazivanja su različiti, od školskih sala, pomoćnih objekata, do prostorija koje koriste domovi kulture.

Realizacija putujućeg bioskopa ostvaruje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, uz saradnju Opštine Gračanica.

Raspored projekcija:

Ranilug: 20.10.2021. u 17:00 časova

Zubin Potok: 21.10.2021. u 17:00 časova

Zvečan: 21.10.2021. u 17:00 časova

Osojane: 22.10.2021. u 17:30 časova

Goraždevac: 22.10.2021. u 17:30 časova

Napomena: Projekcije se organizuju uz poštovanje preporučenih epidemioloških mera.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: