fbpx

U novembru 100 evra za penzionere, dupla socijala za naredna dva meseca

Korisnici penzonih šema dobiće u novembru mesecu dodatak od 100 evra na redovnu penziju, dok će korisnici socijalnih programa u novembru i decembru dobiti duplu redovnu isplatu i tekući dodatak, u okviru mere 3.2 Paketa za ekonomski oporavak, saopštio je na 42. sednici Vlade ministar finansija, rada i transfera Kosova Hekuran Murati. Takođe, od sada je moguće registrovati automobil bez plaćanja poreza na imovinu.

Murati je tokom svog izlaganja na sednici Vlade istakao da je ovom odlukom moguće podržati najugroženije kategorije našeg društva, te da je ova mera po obimu pogođenih domaćinstava najveća ikad odobrena od strane Vlade, sa oko 330 hiljada domaćinstava koja će dobiti finansijsku podršku.

Ministarstvo finansija, rada i transfera, u skladu sa vizijom Vlade, ostaje posvećeno preduzimanju mera koje imaju za cilj podršku porodici i unapređenje građanskog blagostanja, zaključio je Murati.

Inače, Vlada Kosova je na današnjoj sednici usvojila Nacrt uredbe koja omogućava građanima da registruju vozila bez plaćanja poreza na imovinu.

Izvor: Koha
Milena Maksimović
%d bloggers like this: