fbpx

U Gračanici završen međuetnički teniski kamp

Тениски камп у Грачаници Фото: ОГ

U Gračanici je završen drugi multietnički teniski kamp na kome su deca školskog uzrasta imala priliku da se druže, nauče i usavrše teniske tehnike. Kamp su podržali Misija OEBS na Kosovu i Opština Gračanica.

Kamp se u protekla dva meseda održavao na Sportskom kompleksu u Gračanici, a učestvovala su deca iz različitih etničkih zajednica iz Gračanice i Obilića.  Zatvoren je prigodnom cermonijom, dodelom pohvalnica i medalja svim učesnicima, dok su pehare dobili najbolji igrač i osvajač završnog turnira.

Zatvaranju teniskog kampa nije prisustvovao šef OEBS-a Majkl Devenport, zbog, kako je saopšteno, kontakta sa osobom pozitivnom na virus COVID-19. Umesto njega prisutne je pozdravio direktor regionalnog centra OEBS-a za Prištinu Johanes Nils.

„Protekla dva meseca dečaci i devojčice iz srpske, albanske, goranske, romske i hrvatske zajednice bili su deo zdravog i podsticajnog okruženja i bili svedoci snage sporta na njihovom ujedinjenju. Drago nam je da su kroz tenis izgrađena nova prijateljstva koja će biti nastavljena nakon kampa. Oebs podržava sprtske aktivnosti širom Kosova, kao sredstvo za učenje, razumevanje i unapređenju odnosa među mladima iz različitih zajednica. Bićemo posvećeni pružanju podrške projektima koji osnažuju mlade“, kazao je Nils i tom prilikom zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji kampa.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da mu je veoma drago što je uspešno završen još jedan teniski kamp, koji je još jedan dokaz dobre saradnje sa Misijom OEBS-a na Kosovu.

„Hvala OEBS-u i šefu Devenportu što su prepoznali potencijal ovog turnira. Ovakvi događaji mnogo znače za sve nas, posebno našoj omladini. Nastavićemo sa promocijom zdravog života i razvojem sportskog duha. Pored ovogodišnje škole plivanja i vaterpola, teniski kamp je događaj koji mora imati budućnost“, rekao je Popović.

Savetnik predsednika opštine Gračanica Saša Danić istakao je da je Optšina Gračanica lokalna samouprva otvorenog srca, te da je uveren da je ovaj kamp početak lepe priče i uspešne saradnje između opština Gračanica i Obilić i Misije OEBS.

„Ovaj multietnički teniski kamp u Gračanici je najveći dokaz da saradnja i mešusobno razumevanje nemaju alternativu i da samo na taj način kao društvo možemo napred, da samo ovako možemo da stvaramo lepe i društveno korisne priče“, rekao je Danić.

Teniski trener Marija Đorđević zahvalila se svima koji su podržali organizaciju multietničkog teniskog kampa u Gračanici.

„Jesam bila trener ali prvenstveno njihov prijatelj. Naučili smo mnogo toga, a najvažnije da ne živimo jedni pored drugih, već jedni sa drugima i naravno promovisali smo zdrav način života kroz najlepši sport“, kazala je Đorđević.

Kroz kapm je prošlo nekoliko desetina dece školskog uzrasta iz različitih zajednica. Jedna od njih je Iva Stanojević iz Donje Gušterice.

„Tenisom se bavim već pet godina, ovo je drugi kamp na kojem učestvujem i planiram da se prijavim i naredne godine. Naučila sam dosta novog i usavršila stvari koje sam već znala“.

Svi učesnici dobili su medalje i pohvalnice, a najbolji pojedinci i pehare.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: