Donacija KFOR-a: Rekonstruisan krov Omladinskog centra u Velikoj Hoči

Примопредаја донације Фото: КФОР

Italijanski kontigent KFOR-a podržao je radove na rekonstrukciji krova i oluka na Omladinskom centru u Velikoj Hoči, kao i solarno napajanje strujom za isti objekat. Ovi radovi će biti od suštinskog značaja za korišćenje prostorija od strane mladih ljudi iz sela, koje će od sada biti mesto susreta.

Primopredaju vredne donacije obavio je komandant Regionalne komande KFOR-a Zapad, pukovnik Andrea Bertako.

Na inauguraciji ovog projekta predstavnik Velike Hoče Miroslav Lukić zahvalio se KFOR-u, a posebno italijanskom kontingentu, što su pomogli u ovom značajnom projektu koji će deci iz sela pružiti priliku da se susreću na bezbednim i modernim mestima.

Italijanski kontingent misije KFOR-a, realizacojom projekata civilno-vojne saradnje nastoji da obezbedi ispunjenje zadatka misije po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine, kako bi se garantovao bezbedno i sigurno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu.

Donacija je uručena stručnoj poljoprivredno-prehrambenoj školi „Ymer Prizreni“ u opštini Prizren i sastojala se u isporuci profesionalne kuhinje velikog kapaciteta sa pričvršćenim zidom i električnom konstrukcijom za usklađenost i efikasnost sve opreme.

Donacije koje je omogućio KFOR deo su stalne posvećenosti Italije da nepristrasno podrži sve zajednice na Kosovu, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, navodi se u saopštenju KFOR-a.

Izvor: Radio Goraždevac