fbpx

Protest zdravstvenih radnika ispred Vlade Kosova

Фото screenshot EkonomiaOnline

Zdravstveni radnici protestovali su danas ispred Vlade Kosova sa zahtevom za primenu Zakona o platama. Tokom protesta je rečeno da je samo u prvih osam meseci ove godine Kosovo napustilo 122 lekara.

Zdravstveni radnici bacili su mantile u blizini prostorija Vlade Kosova zbog nezadovoljstva nesprovođenjem Zakona o platama.

Ovom prilikom predsednik Saveza sindikata zdravstva Kosova Bljerim Silja izneo je podatak da je samo u prvih osam meseci ove godine 122 lekara napustilo Kosovo i da je do sada otišlo na stotine medicinskih sestara.

On je rekao da će u ovakvim uslovima zdravstveni radnici napustiti javni sistem i raditi u privatnim klinikama, te da od sledeće nedelje može doći do blokade zdravstvenog sistema.

„Kao što vidite danas, ponovo smo se okupili ovde ispred Vlade kako bismo pokazali našu zabrinutost u vezi sa socijalnim položajem zdravstvenih radnika. Kao što znate pre određenog vremena napravili smo simboličan protest sa jedinom nadom da će se predsednik i premijer odraziti i bar pozvati na razgovore o zakonima koji se odnose na dobrobit celokupnog stanovništva. Danas smo izašli da kažemo stop ovoj netransparentnosti i izašli smo da najavimo da ako Zakon o platama ne prođe ove godine, ovaj protest će sada prerasti u još oštrije sindikalne reakcije“, izjavio je on.

Foto screenshot EkonomiaOnline
Izvor: Reporteri
%d bloggers like this: