fbpx

Borelj sa Kurtijem o dijalogu, korupciji i regionalnoj saradnji

Аљбин Курти Фото: В.Ћуп

Косовски премијер Аљбин Курти састао се у Паризу са високим представником Европске уније за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом.

Шеф европске дипломатије је на Твитеру навео да је имао добар састанак са косовским премијером Аљбином Куртијем, те да је разговарано о борби против корупције, регионалној сарадњи и дијалогу.

„Добар састанак са премијером Аљбином Куртијем на маргинама Самита мира у Паризу за разговор о регионалној сарадњи, борби против корупције и хитно потребном напретку у дијалогу Београда и Приштине. Покренули смо питања европских интеграција, разговарали смо о следећем састанку Савета за спољне послове за Западни Балкан и важном билатералном ангажману“, написао је Борељ на Твитеру.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>Good meeting PM <a href=“https://twitter.com/albinkurti?ref_src=twsrc%5Etfw“>@albinkurti</a> in margins of <a href=“https://twitter.com/ParisPeaceForum?ref_src=twsrc%5Etfw“>@ParisPeaceForum</a> to discuss regional cooperation, fight against corruption&amp;urgently needed progress on Belgrade-Pristina Dialogue. We raised European integration, upcoming <a href=“https://twitter.com/hashtag/FAC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#FAC</a> discussion on <a href=“https://twitter.com/hashtag/WesternBalkans?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#WesternBalkans</a> &amp;important bilateral engagement <a href=“https://t.co/j7K7JEegZd“>pic.twitter.com/j7K7JEegZd</a></p>&mdash; Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) <a href=“https://twitter.com/JosepBorrellF/status/1459130140328353793?ref_src=twsrc%5Etfw“>November 12, 2021</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Милена Максимовић
%d bloggers like this: