fbpx

Borelj sa Kurtijem o dijalogu, korupciji i regionalnoj saradnji

Аљбин Курти Фото: В.Ћуп

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se u Parizu sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom.

Šef evropske diplomatije je na Tviteru naveo da je imao dobar sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, te da je razgovarano o borbi protiv korupcije, regionalnoj saradnji i dijalogu.

„Dobar sastanak sa premijerom Aljbinom Kurtijem na marginama Samita mira u Parizu za razgovor o regionalnoj saradnji, borbi protiv korupcije i hitno potrebnom napretku u dijalogu Beograda i Prištine. Pokrenuli smo pitanja evropskih integracija, razgovarali smo o sledećem sastanku Saveta za spoljne poslove za Zapadni Balkan i važnom bilateralnom angažmanu“, napisao je Borelj na Tviteru.

Good meeting PM @albinkurti in margins of @ParisPeaceForum to discuss regional cooperation, fight against corruption&urgently needed progress on Belgrade-Pristina Dialogue. We raised European integration, upcoming #FAC discussion on #WesternBalkans &important bilateral engagement pic.twitter.com/j7K7JEegZd

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) November 12, 2021

Milena Maksimović
%d bloggers like this: