Konjufca: Srpska lista ucenjuje Skupštinu

Гљаук Коњуфца, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Predsednik Skupštine  Kosova Gljauk Konjufca izjavio je, nakon još jednog neuspelog sastanka predsedništva, da Srpska lista namerno bojkotuje rad Skupštine. „Simić dolazi ovde, ali onda kada nas ima četvoro, on odlazi da ostanemo troje, kako ne bismo imali kvorum“, rekao je on.

Konjufca je uprkos tome što nije bilo kvoruma za zakazivanje sednice, u koordinaciji sa potpredsednicima Skupštine i predsednicima poslaničkih grupa doneo odluku da zakaže sledeću sednicu za 18. novembar u 10:00 časova.

„Ovo je zabrinjavajuće za funkcionisanje Skupštine, ali je u našim institucijama Ustavom predviđeno da se Skupština ne može blokirati, iz tog razloga član 67 dozvoljava predsedniku da sazove sednicu. Nakon konsultacija sa potpredsednicima i predsednicima poslaničkih grupa, odlučili smo da odlukom predsednika Skupštine zakažemo sednicu za 18. novembar u 10 časova“, rekao je Konjufca, i dodao da se na narednoj sednici očekuje i imenovanje zamenika predsednika PDK“.

Konjufca je rekao da Srpska lista namerno bojkotuje Skupštinu.

„Ne prihvatamo bilo kakvu vrstu ucene, najgore je što Srpska lista otvoreno ucenjuje u javnosti. „Simić dolazi ovde, ali onda kada nas ima četvoro, on odlazi da ostanemo troje, kako ne bismo imali kvorum“, rekao je on.

Milena Maksimović