fbpx

Kosovska vlada najavljuje nove mere prema proizvodima iz Centralne Srbije

Влада Косова

Ministarka industrije i trgovine u kosovskoj Vladi, Rozeta Hajdari, najavila je danas mogućnost uvođenja mera konditorskih proizvoda iz centralne Srbije, radi, kako je istakla, zaštite lokalnih proizvođača od uvoza, preneli su mediji na albanskom.

Hajdari je na konferenciji za novinare u Prištini infromisala javnost o najnovijim dešavanjima i aktivnostima koje ovo Ministarstvo preduzima u cilju zaštite lokalnog tržišta, naročito domaćih proizvođača od uvoza.

Ona je navela da na Kosovu odavno postoji zakon, koji se ne sprovodi, a koji bi zaštitio lokalne proizvođače, kada je enormno povećan uvoz.

„Proizvodi koji se uvoze na teritoriju Kosova imaju enorman porast i štete domaćim proizvođačima. Kako kažu u trgovinskom resoru, pokazuje se da je došlo do povećanja uvoza iz Srbije, za razliku od prošle godine. Izvoz Kosova je samo 1% u 2020. i sada u 2021. Preduzećemo mere protiv konditorskih proizvoda poput keksa i slatkiša koje proizvodi Srbija, jer su ti proizvodi imali enormno povećanje uvoza. Pogledaćemo dokaze i onda odlučiti o merama“, rekla Hajdari.

Ana Marković
%d bloggers like this: