fbpx

Položen kamen temeljac za obdanište u Goraždevcu

Полагање камена темељца; Фото: Радио Гораждевац

Mališani iz Goraždevca bi od naredne godine trebalo da dobiju zgradu obdaništa i mnogo bolje uslove u kojima će provoditi vreme. Kamen temeljac povodom početka izgradnje položili su pomoćnica direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković, predsednik Privremenog organa za Peć Miloš Dimitrijević i Vladika Teodosije.

Mesec dana nakon potpisivanja ugovora i zvanično počinje izgradnja obdaništa u Goraždevcu. Projekat koji je vredan 35 miliona dinara finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a zemljiše je obezbedila Eparhija Rasko-prizrenska.

Zajedno sa svojim narodom i sa svojom državom eparhija se trudi da doprinese opstanku i životu na Kosovu i Metohiji, rekao je Vladika Teodosije.

„Obnavljamo crkve, obnavljamo domove, evo danas ovde je postavljen kamen temeljac za obdanište, za najmlađe. To je znak da će se deca ovde rađati, da će se ovo selo obnavljati i da ćemo u budućnosti biti ono što smo i sada i što smo i bili“, rekao je pred okupljenima Vladika Teodosije.

U vrtiću kada bude izgrađen biće smešteno do 60 dece, kazala je pomoćnica direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković.

„Ova sredina dugo čeka jedan ovakav objekat, zaslužila ga je. Čestitam predsedniku, preosvećenom Vladiki i svim porodicama na ovom objektu koji danas počinje sa izgradnjom. Ovo nije običan kamen temeljac, danas smo uz blagoslov vladike položili kamen temeljac za objekat koji ima veliku simboliku i simbolizuje napredak, simbolizuje bolji život, simbolizuje podmadak“, kazala je Stojković.

Predsednik privremenog organa za Peć, Miloš Dimitrijević rekao je da moramo da podržimo život kako bi mogli da opstanemo na ovim prostorima. On je istakao da je kao čovek koji nije napustao Goraždevac danas najviše srećan.

„Imati crkvu i državu Srbiju uz sebe je veliki blagoslov i naš narod koji živi ovde trebalo bi da bude svestan koliko je to važno za našu dalju borbu i život svih nas. Zato kažem da sam danas najviše srećan, jer današnji dan predstavlja ulaganje u život ovde, a života u budućnosti bez dece nema“, kaže Dimitrijević.

Dimitrijević je dodao i da se nada da će izvođač radova svoj posao obaviti kvalitetno i da će na proleće ovaj objekat biti svečano otvoren na radost naše dece. Polaganju kamena temeljca za novo obdanište prisustvovalo je oko stotitanak građana i dece.

Izvor: Radio Goraždevac
%d bloggers like this: