fbpx

Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća Stojana Vasića u Cernici

Фото: Канцеларија за КиМ

Porodična kuća i dvorište Stojana Vasića iz Cernice kod Gnjilana kamenovani su danas u poslepodnevnim satima, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, Stojan se u trenutku napada nije nalazio na imanju, već se u kući nalazio njegov bratanac Ljubiša Petrović.

“Ka dvorištu i objektima poletelo je više staklenih flaša i kamenica koje su napravile materijalnu štetu. Slučaj je prijavljen policiji koja je izašla i izvršila uviđaj”,navodi se u saopštenju.

Foto: Kancelarija za KiM

Iz Kancelarije ističu da je reč “o sramotnom zastrašivanju i napadu na Srbe koji žive u Cernici i pokušaju da se oni isteraju sa svog kućnog praga”.

Dodaje se da iako su kamenice bačene u Gnjilanu, “inspirator ovog huliganskog akta nalazi se u Prištini”, odakle se kako se navodi, “antisrpskom retorikom i politikom nekažnjavanja podstiču ovakva i slična dela protiv Srba”.

“Očekujemo da izgrednici budu uhapšeni i adekvatno sankcionisani, a da ovakva dela ne budu minimalizovana u albanskom društvu i međunarodnoj zajednici, jer svaki napad na Srbe na Kosovu i Metohiji jeste napad na naš ostanak i opstanak na vekovnim ognjištima”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: