fbpx

U bifeu kosovske Skupštine poslanici traže uklanjanje srpskih proizvoda

Poslanik kosovske Skupštine Beka Beriša iz Alijanse za budućnost Kosova, zatražio je danas od predsednika Parlamenta, Glauka Konjufce da se uklone srpski proizvodi koji se služe u skupštinskom bifeu. Na njegov zahtev je reagovano i iz Predsedništva Kosova, gde je navedeno da su srpski proizvodi trebali da budu uklonjeni i pre poslanikove reakcije, dodajući da se više neće služiti, pišu danas mediji na albanskom.

Kako mediji pišu, poslanik iz redova Alijanse za budućnost Kosova je na današnjem zasedanju Skupštine pokazao proizvod iz bifea premijeru Aljbinu Kurtiju i predsedniku Skupštine, Glauku Konjufci, rekavši da je uvezen iz Srbije i da na njemu piše “Made in Serbia”.

“Zamolio sam predsednika Konjufcu da ne dozvoli da se ova pića služe, jer su oni ( Pokret Samoopredeljenje) veoma glasni protiv srpskih proizvoda. I oni su insistirali na ujedinjenju albanskih zemalja“, rekao je Beriša.

I iz Predsedništva Kosova je stiglo saopštenje, dodaju mediji, navodeći da su srpski proizvodi trebali biti uklonjeni iz skupštinskog bifea i pre zahteva poslanika Beriše.

„Skupština Kosova je, kao rezultat neprofesionalnih usluga, obavestila operatera da je ugovor raskinut. Sve ove radnje su napravljene mnogo pre današnjeg nastupa poslanika Beke Beriše. To je istina o srpskim proizvodima u Skupštini Kosova. “, saopštio je savetnik predsednice Kosova, Iljir Kerčeli.

Ana Marković

%d bloggers like this: