fbpx

Petković: Nema sumnje da je Kurti u Hrvatskoj naišao na podršku za projekat “Velika Albanija”

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Nakon izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je Hrvatska izvrstan primer i uzor za Kosovo, reagovala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. “Sličan se sličnom raduje, pa ne čudi ni najmanje što se Aljbin Kurti identifikuje s međuratnom Hrvatskom i u svojoj politici mržnje traži podršku od onih kojima je jedina politička platforma mržnja prema zvaničnom Beogradu i predsedniku Aleksandru Vučiću”, navedeno je u saopštenju Kancelarije.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je istakao da je zabrinjavajuća “Kurtijeva opsesija predsednikom Aleksandrom Vučićem”, koga kako je naveo, nije propustio da pomene ni u jednom jedinom odgovoru novinarima hrvatskog uratka, pa je kako kaže, “jasno čemu služi ovakav politički pamflet koji bi neki rado voleli da predstave kao intervju”.

“Kada se udruže politička inferiornost i neosnovana, ničim potkrepljena, a grandiozna ambicija dobije se udružena kampanja iz Prištine i Zagreba protiv predsednika Vučića i zvaničnog Beograda. To što smo danas lider u regionu po privlačenju stranih investicija, lider po stopi rasta BDP-a pa zato i možemo da opremamo i svoju vojsku i svoju policiju i da pomažemo svom narodu na Kosovu i Metohiji, ima nepodeljenu podršku srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da “mantra o nekakvom reciprocitetu i međusobnom priznanju može biti poruka na kojoj Kurti jedino može da insistira u stranoj štampi, s obzirom da su ga i njegovi građani prozreli, a o neozbiljnosti takvih najava izlišno je i govoriti”.

“Nema sumnje da je Kurti u Hrvatskoj naišao na podršku svom opasnom projektu „Velike Albanije“ čiji je jedini cilj destabilizacija regiona i stvaranje opasne jednonacionalne tvorevine nalik na nacističu Nemačku, ili ustašku NDH”, zaključuje se u saopštenju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: