fbpx

Kurti: Uskoro će građani na severu plaćati struju

Аљбин Курти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Na pitanje poslanice Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj, do kada će se struja plaćati građanima na severu, kosovski premijer Aljbin Kurti je izjavio da će uskoro početi da se naplaćuje struja građanima severnog dela Kosova, prenosi Koha.

Kadrijaj je podsetila da je Pokret Samoopredeljenje, kao opoziciona stranka ranije, optuživao svaku vlast kada je u pitanju plaćanje struje na severu Kosova.

„Kada ste bili u opoziciji krivili ste Vladu, sada kada ste u Vladi krivite nelegalne strukture Srbije. Zašto krivite druge, da li to znači da ste velikodušni pred državom? A kada će početi sistem naplate za severne opštine Kosova?“, upitala je ona.

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da je KOSST nastavio da pokriva preusmeravanje struje na severu Kosova i da Vlada nije platila tu struju.

„Tačno je da smo bili kritični kada smo bili u opoziciji, tako da smo nasledili ovu situaciju koja nam je pokazala da smo bili u pravu u svojoj kritici. U Briselu je napravljeno mnogo nepovoljnih sporazuma za Kosovo i sada plaćamo posledice. U Briselu su glavni argumenti protiv nas sporazumi i pomirenja koje su napravile bivše vlade i ja moram da upravljam onim što smo nasledili. Dajem sve od sebe u skladu sa zakonima i ustavnošću. Trudimo se i doći će dan za naplatu struje građanima na severu, jer je to diskriminacija za ostale građane ove zemlje“, rekao je Kurti.

Izvor: Koha
%d bloggers like this: