fbpx

U većinski albanskim sredinama na Kosovu se slavi Dan zastave Albanije

Приштина Фото: М. Максимовић

Na današnji dan, pre 109 godina, Albanije je proglasila nezavisnost. 28. novembar se takođe slavi i na Kosovu, pa su kosovske institucije, ali i ulice gradova i sela sa većinski albanskim stanovništvom, okićene albanskim zastavama. Ponedeljak će biti neradan dan za sve one koji rade u kosovskom sistemu.

Dan nezavisnosti Albanije čestitali su i kosovski zvaničnici.

„Na 109. godišnjicu nezavisnosti želim da Albanija uz Kosovo bude uspešna na svim poljima. Kosovo će nastaviti da bude uz Albaniju u ostvarivanju zajedničkog interesa, dodatno produbljujući veze među narodnom i one strateške. Srećan Dan zastave, čestitam Dan nezavisnosti Albanije“, navela je Osmani na Tviteru.

„Svim Albancima gde god da žive i rade od srca čestitam 28. novembar – Dan zastave i nezavisnosti“, poručio je predsednik Skupštine Gljauk Konjufca.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj čestitao je 28. novembar, pominjući tri tačke: Železničku prugu Kosovo-Albanija, zajedničku vojnu odbranu Kosova i Albanije i da se pokrene zakonska inicijativa za Fond Vojske, gde će svim Albancima moći da se pomogne oko finansija i državljanstva gde god da se nalaze.

M.M.
%d bloggers like this: