fbpx

Štrpce: Polaganjem zakletve Dalibor Jevtić preuzeo dužnost gradonačelnika

Далибор Јевтић и Братислав Николић Фото: Општина Штрпце

Polaganjem zakletve Dalibor Jevtić preuzeo dužnost gradonačelnika Opštine Štrpce, a odbornici Skupštine opštine preuzeli su mandat u novom sazivu lokalnog parlamenta.

Gradonačelnik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić u svom govoru je naveo da preuzimajući dužnost oseća ogromnu odgovornost, jer posao gradonačelnika koji će obavljati u narednom periodu neće biti nimalo lak s obzirom na to, kako je rekao, da je prethodni gradonačelnik Bratislav Nikolić imao „impresivne rezultate u vođenju ove lokalne samouprave, koje je teško nadmašiti“.

”Zato je prvo i osnovno da od prvog dana zasučemo rukave i naporno radimo, svakodnevno jer nema vremena za vikende i praznike ako hoćemo da sve naše ciljeve ispunimo. Naši ciljevi su jasni, želimo da u svim segmentima društva i života napravimo rezultate”, rekao je Jevtić.

Naveo je da će mu nastavak razvoja malinarstva i poljoprivrede, otvaranje jedne fabrike, kvalitetno vodosnabdevanje svih naselja biti cilj za koji, kako je kazao, ima viziju kako da ostvari i istakao da će aktivno raditi i na boljim uslovima u oblastima obrazovanja, zdravstvene zaštite i zaštiti životne sredine, kroz realizaciju različitih projekata.

Dalibor Jevtić je kazao da je ekonomija stub opstanka svakog društva i da je nezaposlenost trenutno najveći problem i istakao da će se intenzivno raditi na rešavanju ovog problema i obezbeđivanja posla za mlade kako bi ostali u opštini Štrpce.

”Imao sam već priliku da razgovaram sa potencijalnim investitorima koji su spremni da otvore određene proizvodne pogone u našoj opštini. Sa druge strane, resurse koje imamo a koje nam je dala priroda u smislu prelepe Šar planine je nešto što mora biti konačno iskorišćeno kako bi Ski centar Brezovica dobila onaj turistički sjaj koji zaslužuje, i samim tim otvorila na stotine novih radnih mesta u oblasti turizma”.

Opština Štrpce će i dalje biti primer multietničnosti ne samo na Kosovu već i čitavom Balkanu rekao je Jevtić i napomenuo, da će sve nevećinske zajednice u ovoj opštini biti ravnopravne u ostvarenju boljih životnih uslova.

”Za mene je život važniji od politike i vodeći se tom filozofijom želim da mi razgovaramo o životu, a ne o politici. Siguran sam da ćemo tako više svi zajedno uspeti. Gradonačelnik sam svim građanima Štrpca, podjednako”, rekao je on.

Na kraju je kazao da Štrpce voli iskreno, te da kada mu je nuđen posao van ovog mesta, koliko god te pozicije bile nešto što se ne odbija, uvek je odlučivao da ostane i da je Štrpce kao mesto uvek bilo i biće njegov izbor življenja.

”Ja imam san da naša opština iz dana u dan bude bolje mesto za život svih nas, podjednako vaše i moje dece, da nam mladi ne odlaze već da ovde ostaju, da nas u budućnosti bude više i da budemo primer kako se snovii ostvaruju”.

Gradonačelnik Jevtić je naveo da će puna transparetnost u radu biti nešto što se podrazumeva i to će biti odlika rada izvršne vlasti. Transparetnost kao obaveza ali i sredstvo borbe protiv onih koji konstatno šire dezinformacije.

Saziv Skupštine Opštine Štrpce broji 15 odbornika od čega je 10 iz Srpske liste, dva iz Pokreta Samoopredeljenje, dva Zajedno za Štrpce i jedan iz Građanske inicijative Sloboda Štrpce.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: