fbpx

Policija Kosova dala garanciju za određivanje kućnog pritvora Tačiju?

Хашим Тачи, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Odbrana bivšeg kosovskog predsednika i lidera Oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija u pismu je navela argumente za njegovo puštanje iz Haga i određivanje kućnog pritvora, prenose mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku. Između ostalog, u pismu advokata Gregorija V. Kihoa pominje se garancija kosovske policije i trećih zemalja.

Specijalizovano tužilaštvo usprotivilo se juče garanciji Kosovske policije za uslovno puštanje na slobodu Hašima Tačija, koji se nalazi u Hagu.

U poslednjem pismu od 30. novembra advokata Gregorija V. Kihoa pominju se i garancija Kosovske policije i garancije trećih zemalja. Odbrana je istakla da Tači može biti pušten na slobodu pod uslovima koje Sud za prethodni postupak oceni neophodnim, prenose prištinski mediji.

Bivši predsednik Kosova Hašim Tači optužen je 5. novembra prošle godine. Tereti se za ratne zločine. Pored njega, iste optužbe iznose se i protiv Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija i Kadrija Veseljija kao bivših lidera Oslobodilačke vojske Kosova.

M.M.
%d bloggers like this: