fbpx

Za ulazak na Kosovo od 3. janura samo uz dokaz o kompletnoj vakcinaciji

Kosovska vlada donela je odluku o novim antikovid merama koje stupaju na snagu 6. decembra. Svi koji ulaze na Kosovo od 3. janura 2022. godine moraju da imaju dokaz da su primili dve doze vakcine. Do ove odredbe, za ulazak je uz dokaz o vakcinaciji dozvoljen ulazak sa negativnim PCR testom, ne stariji od 48 sati, uz potvrdu o jednoj primljenoj dozi vakcine, da nije starija od četiri nedelje ili potvrda o jednoj dozi vakcine, zajedno sa potvrdom da je osoba preležala COVID 19. Policijski sat ostaje na snazi kao i sada, od ponoći do 5 ujutru.

U uredbi vlade se navodi da na prelazima Vrbnica, Merdare, Bela Zemlja i Đeneral Janković i prištinskom aerodromu postoji mogućnost vakcinacije za sve one koji ulaze na Kosovo ili imaju privremeno ili stalno boravište.

Ostale sve mere ostaju iste. Maska je i dalje obavezna, kao i ograničenje saobraćaja koje će i dalje trajati od ponoći do 5 časova ujutru.

I dalje je zabranjen rad noćnih klubova, festivala, koncerata, venčanja i porodičnih i društvenih žurki. Restoranima se dozvoljava da rade sa 50 odsto popunjenošću kapaciteta u zatvorenom prostoru , a restoranima je dozvoljen rad do 23 sata, dok je muzika dozvoljena do 21:30.

Nove antikovid mere su uvedene, kako je najvaljeno, zbog opasnosti od pojave i širenja novog soja korona virusa “omikron”.

Ana Marković
%d bloggers like this: