fbpx

K.Mitrovica: Humanitarna prodajna izložba za decu i mlade sa invaliditetom

Северна Митровица, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, sutra 3. decembra u prostorijama Kafe restorana “Knez” u Kosovskoj Mitrovici, Udruženje roditelja “Podrži me” iz ovog grada organizuje humanitarnu prodajnu izložbu sa početkom u 13 časova, saopšteno je iz ovog Udruženja.

“Tokom izložbe će se prodavati unikatni praznični ukrasi i dekoracije koje su izradili deca i mladi sa smetnjama u razvoju na kreativnim radionicama koje je organizovalo udruženje. Rukotvorine koje će biti predstavljene na izložbi svedoče da deca i mladi sa smetnjama u razvoju mogu da razviju određene kognitivne i motoričke sposobnosti kada im se pruži odgovarajuća podrška. Ukrasi i dekoracije su pretežno izrađeni od recikliranih i prirodnih materijala”, navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje da će sav prihod od prodaje ukrasa i dekoracija biće upotrebljen za opremanje Dnevnog centar u Kosovskoj Mitrovici i budući rad na osnaživanju dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

„Cilj ove manifestacije je da širu javnost upozna sa potrebama i potencijalima dece i mladih sa smetnjama u razvoju“, poručeno je u saopštenju Udruženja roditelja „Podrži me“.

Ana Marković
%d bloggers like this: