fbpx

Humanitarna akcija za obnovu stare škole u Bratilovcu kod Kosovske Kamenice

Фото: Хуманитарна организација Косовско Поморавље

U selu Bratilovce kod Kosovske Kamenice uveliko traju radovi na obnovi zgrade stare seoske škole, koja broji četiri učenika. Za sada su obnovljene dve učionice i hodnik, a zamenjen je i deo stolarije, objavljeno je na sajtu Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje.

Kako se navodi, ova organizacija pokrenula je akciju obnove škole u Bratilovcu, kako bi se opremila svim sadržajima potrebnim za izvođenje rekreativne i nastave u prirodi.

„S obzirom da će ovo biti jedina ustanova takvog tipa na Kosovu i Metohiji, ona će u mnogo doprineti zdravijem i lepšem odrastanju naše dece“, navode iz Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje.

Uprkos tome što su radovi na školi, zbog okolnosti izazvanih pandemijom korona virusa na kratko zaustavljeni, akcija za školu u Bratilovcu se uveliko nastavlja. Akciju je podržala i OŠ „Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice, čiji radnici uveliko pomažu u obnovi.

„Posle skoro 30 godina od zatvaranja, u selu Bratilovce su se ponovo stvorili uslovi da se nastava u školi održava. Istureno odeljenje u Bratilovcu zatvoreno je 1994. godine kada je selo ostalo bez dece. Od tada su školska zgrada i dvorište zapušteni, a nakon rata 1999. godine sav inventar je pokraden. Zahvaljujući našoj dijaspori u Americi, i svim ostalim donatorima, kao i osoblju škole „Desanka Maksimović“ koji su u proteklih nekoliko nedelja radili na popravci i raščišćavanju same škole i okoline, letnja škola polako dobija novi izgled”, poručili su iz organizacije Kosovsko Pomoravlje.

Predstavnici humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje pozivaju sve koji su u mogućnosti da svojim prilogom pomognu da se radovi na školi privedu kraju i podrže inicijativu za opremanje jedinstvene škole u prirodi u kojoj će đaci sa Kosova i Metohije moći da se okupljaju, uče i druže.

Donacije možete uplatiti na tri načina:

– Uplate možete izvršiti na Pejpal nalog

https://www.paypal.com/paypalme/kosovskopomoravlje

– Žiro računi

205-266929-36 (Kombank)

160-6000000743964-30 (Inteza)

– Uplate preko deviznih računa

https://www.kosovskopomoravlje.org/donacije/

%d bloggers like this: