fbpx

Opština Gračanica: Dodeljeno 10 grantova ženama preduzeticama u poljoprivredi

Фото: Општина Грачаница

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić potpisala je danas ugovore o dobijenim grantovima sa ženama preduzetnicama, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

Kako se navodi, ugovori su potpisani u cilju unapređenja položaja žena i njihovog socio – ekonomskog položaja, a 10 žena je dobilo grantove na osnovu projekta „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić poručila je da će opština Gračanica i u buduće nastaviti da daje svoj doprinos održivom razvoju.

“Ovo je od velikog značaja za celu našu opštinu, 10 dobrih projekata i 10 originalnih ideja. Ovo ste postigle uz vaše ideje, trud, rad i zalaganje. Ovo je dobra mogućnost i prilika da se vaše ideje razviju u male biznise koji mogu stvoriti nova radna mesta”, izjavila je Šubarić.

U saopštenju je navedeno da su sastanku prisustvovali pored predsednice opštine i direktor ekonomskog razvoja Nebojša Milovanović i direktorica Agencije za regionalni razvoj Mrika Maculja.

Memorandum o saradnji za projekat „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“ potpisan je u julu mesecu tekuće godine. U sklopu programa ženama će biti omogućena obuka kao i pristup subvencijama putem Direkcije za poljoprivedu. Projektom je predviđena donacija ženama putem dodele opreme u vrednosti od 1000 do 1500 evra a ukupna vrednost projekta je 15 500 evra koje zajednički finansiraju opština Gračanica i RRC, zaključeno je u saopštenju.

Ana Marković
%d bloggers like this: