fbpx

Kancelarija za KiM: Nedopustivo ponovno skrnavljenje spomen ploče otetim novinarima

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Nedopustivo je ponovno skrnavljenje spomen ploče postavljene u spomen otetim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

„Umesto da se do sada počinioci gnusnih zločina nad Slavujem i Perenićem, ali i drugim medijskim radnicima, stradalim tokom godina sukoba na Kosovu i Metohiji, pronađu i najstrože sankcionišu, mi danas svedočimo ponovnom napadu na njih, sa jedinim ciljem da se zatre svaki spomen na njihovo ime i delo“, navodi se u saopštenju i dodaje da će ova institucija obavestiti međunarodne predstavnike o ovom, kako je navedeno, duboko necivilizacijskom i vandalskom činu.

„Pored brojnih izazova i problema sa kojima se mediji na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji svakodnevno susreću, ovo skranavlje spomen ploče njihovim kolegama, novi je pritisak na njih. Po sredi je osmi put da se ploča novinarima Pereniću i Slavuju vandalizuje, što direktno pokazuje odnos vlasti privremenih institucija u Prištini prema srpskim medijskim radnicima“, zakljujue se u saopštenju u kome se traži da se počinioci što pre otkriju i sankcionišu.

%d bloggers like this: