fbpx

U Lipljanu obeležena hramovna slava

Фото: Наша Грачаница

Svetom arhijerejskom liturgijom i rezanjem slavskog kolača, danas je u Lipljanu obeležen praznik Vavedenje Presvete Bogoridice, koji se u tom gradu proslavlja kao crkvena i opštinska slava, prenosi portal Naša Gračanica. Svetu arhijerejsku liturgiju je služio vladika raško-prizrenski Teodosije koji je u besedi narod pozvao da opstane na Hristovom putu.

Obeležavanju crkvene i opštinske slave Lipljana, prisustvovala je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, kao i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić, a prisutni su bili i predsednici privremenih organa Opština Lipljan i Priština, Milan Joksimović i Novak Živić.

Čestitajući praznik svim Lipljancima, predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić je kazala da na ovaj način čuvamo svoje svetinje i tradiciju.

„Srećna sam što sam danas u Lipljanu gde SPC i vernici obeležavaju praznik Vavedenje Presvete Bogorodice. Lipljancima čestitam ovaj veliki praznik uz želju da im donese ljubav, mir, razumevanje i poštovanje među ljudima. Čuvajmo naše svetinje, čuvajmo i poštujmo našu tradiciju, jer samo tako možemo da ostanemo i opstanemo na ovom prostoru“, poručila je Šubarić.

Današnji praznik SPC i vernicima čestitao je i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić.

„Naša vera, naša kultura i tradicija su izvor naše snage i njima možemo da zahvalimo što opstajemo tako dugo na ovom prostoru. Kancelarija za KiM je prisutna ovde, svakog dana smo sa našim ljudima i pokušavamo da rešavamo probleme koje imaju. Radujem se što sam danas ovde i što sam imao priliku da razgovaram sa njima“, kazao je Vujić.

Liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika iz Lipljana i okoline, prenosi Naša Gračanica.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: