fbpx

AP “Janićije Popović” organizuje audiciju za predstavu “Ljubav u getu”

Глумци АП Јанићије Поповић Фото: АП Јанићије Поповић

Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija Doma kulture „Gračanica“, u sredu 8. decembra, organizuje audiciju za predstavu “Ljubav u getu”.

Na audiciju se mogu prijaviti učenici uzrasta od 10 do 17 godina i ona će biti organizovana u dva termina, 15:00 i 19:00 časova. Odabir glumaca će vršiti rediteljka Marija Đajić.

“Predstava `Ljubav u getu` nastala po motivima teksta `Ljubav u Savamali` Ivana Lalića je priča o ljubavi jednog izbeglice Goranca smeštenog u izbegličkom centru u Gračanici i jedne devojke iz Gračanice. To je ljubavna priča o nemogućnosti da dvoje ostvare kontakt zbog predrasuda i stereotipa što je i suština ovog dramskog dela. Za razliku od Romea i Julije, gde se ljubavi protivi porodica, ovde prepreku predstavljaju predrasude i stereotipi budući da je izbeglica Goranac musliman, a devojka iz Gračanice Srpkinja. Ovaj komad se za razliku od `Romea i Julije`, jedne od najpoznatijih drama o nesporazumu završava srećno”, saopšteno je iz AP “Janićije Popović”.

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ je 2014. godine obnovilo rad sa ciljem da okupi decu i mlade koji će, na kvalitetan način, provoditi slobodno vreme, razvijati talente i učiti se glumi i pravljenju pozorišnih predstava.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: