fbpx

Kancelarija za KiM: U Bošnjačkoj mahali zastave Albanije i OVK

Бошњачка махала Фото: Канцеларија за КиМ

U severnom delu Kosovske Mitrovice, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, večeras su postavljene zastave Albanije i OVK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Reč je o smišljenoj, opasnoj provokaciji koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Navodi se da iako je izvršilac sakriven, “slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi sve do vlasti u Prištini”.

“Očigledna je namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen. To što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na KiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama”, napominje se u saopštenju.

Ističe se da je jasno da Kurtija ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, te da ga zanima, kako je navedeno, “novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara”.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: