fbpx

Jevtić sa predstavnicima KAP-a o Ski centru Brezovica i statusu ostalih društvenih preduzeća

Представници Општине Штрпце и КАП-а Фото: Општина Штрпце

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić sastao se danas, zajedno sa saradnicima, sa predstavnicima Kosovske agencije za privatizaciju (KAP) sa kojima je razgovarao o Ski centru Brezovica kao i statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji ove lokalne samouprave.

Kako je saopšteno iz Opštine Štrpce, sastanak je održan sa ciljem rešavanja otvorenih pitanja i problema u interesu kako radnika pomenutih firmi, tako i svih građana ove lokalne samouprave.

Jevtić je, kako se navodi, izneo stav da će braniti interese radnika Ski centra, te da želi da se iznađe „kako privremeno rešenje koje će omogućiti neometan početak sezone na Brezovici, tako i ono dugoročno u okviru inicijative koja je pokrenuta od strane lokalne samouprave, a to jeste javno-privatno partnerstvo gde bi upravo lokalna samouprava preuzela upravljanje Ski centrom“.

Predstavnici KAP-a informisali su Jevtića i njegove saradnike o pokrenutoj inicijativi i zatražili podršku kako bi se u što kraćem roku pronašlo rešenje o funkcionisanju Ski centra u zakonskim okvirima i pravilima KAP-a, sa ciljem da se sa ski sezonom započne na vreme, napominje se u saopštenju. Dodaje se da je razgovarano i na temu opšteg pravnog okvira čitavog procesa.

Jevtić je ponovio stav da će na tu temu razgovarati sa rukovodstvom i radnicima „Ineks Ski centra“, napomenuo da će odluka biti njihova, ali i da će konsultacije i razgovor obaviti i sa drugim relevatnim faktorima kako bi svi bili upoznati sa detaljima.

„Na sastanku je bilo reči i o mogućnosti da se omogući zakup jednog od javnih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce od strane zainteresovanog investitora, način na koji bi to moglo da se uradi kako bi se pokrenula proizvodnja i otvorila radna mesta za lokalno stanovništvo, kao i da se deo društvene imovine da na korišćenje lokalnoj samoupravi zarad opšteg interesa građana“, navodi se u saopštenju Opštine Štrpce.

Na kraju sastanka dogovoreno je da se, nakon konsultacija sa svim relevatnim faktorima, dve delegacije ponovo sastanu radi definisanja daljih koraka.

Predsednik opštine Štrpce poručuje građanima Štrpca da će, baš onako kako je obećao, biti informisani o svakom detalju eventualnih budućih odluka po ovom i drugim pitanjima.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: