fbpx

MUP Kosova: Upotreba pirotehničkih sredstava dozvoljena od 26. decembra do 2. januara

прослава победе уз ватромет и песму, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Prodaja vatrometa i drugih pirotehničkih sredstava dozvoljena je od 19. do 31. decembra, dok je njihova upotreba dozvoljena od 26. decembra do 2. januara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.

Uoči predstojećih praznika, Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je sve građane Kosova, na oprez prilikom proslava i rukovanja pirotehničkim sredstvima.

„MUP savetuje građanima da vatromet i druga pirotehnička sredstva koriste samo punoletna lica i da se ova sredstva prodaju samo punoletnim osobama. Prodaja vatrometa i drugih pirotehničkih sredstava dozvoljena je od 19. decembra do 31. decembra, dok je njihova upotreba dozvoljena od 26. decembra do 2. januara“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je u cilju održavanja javnog reda i zaštite prolaznika, “zabranjena upotreba vatrometa na javnim putevima, trgovima, gusto naseljenim mestima i u svim zatvorenim prostorima, u blizini bolnica, kao i u vozilima putnika”.

Upućen je apel građanima da nakon kupovine pirotehničkih sredstava obezbede njihovo skladištenje na bezbedno mesto, daleko od dece, kao i da ih koriste u skladu sa uputstvima za upotrebu.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: