fbpx

Opština Štrpce: Namerno oštećen trafo javne rasvete u Sevcu

Штрпце, фото: А. Марковић, ГрачаницаОнлајн

U selu Sevce, u Gornjoj Mahali, sinoć je došlo do fizičkog oštećenja na trafou javne rasvete gde je iščupana fotoćelija koja reguliše rad javne rasvete u ovom mestu, usled čega je gornji deo Sevca ostao večeras bez osvetljenja, saopšteeno je iz Odeljenja za javne usluge, zaštitu i spašavanje Opštine Štrpce.

“Ovo je drugi put u kratkom vremenskom periodu da dolazi do namernog oštećenja javne imovine od strane, za sada, nepoznatih počinioca. Na licu mesta vidljivi su i tragovi koji ukazuju na potencijalnog izvršioca ovog necivilizovanog čina koji meštane gornjeg dela Sevca ostavio bez javne rasvete i samim tim uticao na bezbednost meštana”, navodi se u saopštenju.

Direktor Odeljenja za javne usluge, Siniša Budurić izašao je sinoć,  po prijavi građana, na licu mesta, a nakon toga je i službeno slučaj prijavio Policiji.

Napominje se da će Opština Štrpce, Odeljenje za javne usluge, izvršiti popravku oštećenja, ali i da će raditi na dodatnoj zaštiti samog trafoa.

Podsećaju da je ovo, nakon presecanja cevi za vodovod u mestu Štrpce, drugi slučaj u kratkom vremenskom periodu “koji ukazuje na delovanje određene grupe ili pojedinaca sa ciljem izazivanja opšte opasnosti po meštane”.

Rukovodstvo Opštine Štrpce će od nadležnih organa zatražiti sve relevatne informacije o ovim slučajevima, posebno za slučaj presecanja vodovodnih cevi u Štrpcu, kako bi građane ove lokalne samouprave upoznali sa rezultatima dosadašnje istrage, a sa ciljem preventivnog delovanja u zaustavljanju ovakvih i sličnih nedela na teritoriji naše opštine, zaključuje se u saopštenju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: