fbpx

Gračanica: Promocija knjige Đorđa Jevtića „Svedočenja i tumačenja“

Ђорђе Јевтић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Dom kulture “Gračanica” i Udruženje novinara Srbije na Kosovu i Metohiji, u petak, u 19:00 časova, organizuju promociju knjige „Svedočenja i tumačenja“, autora Đorđa Jevtića.

“U knjizi `Svedočenja i tumačenja` Đorđa Jevtića ukupno je predstavljeno 55 dela 37 kosovskometohijskih autora. Kako se u nekim esejima i prikazima ukratko spominju brojni drugi autori i posredno ukratko prikazuju njihova dela, to se može reći da ova knjiga ukazuje na još desetine dela i njihovih autora. Kroz literarne prikaze i esejističku analizu, ali i putem preciznih dokumentarističkih ukazivanja, ova knjiga i sama tvori svojevrsnu kosovskometohijsku fresku, oslikanu raznobojnim i raznorodniim jezičkim, stilskim, pesničkim, metaforičnim mozaicima, kao i dokumentarnim upozorenjima autora prikazanih dela”, navodi se u saopštenju Doma kulture “Gračanica”.

Knjiga je izašla u izdanju „Panorame-Jedinstva“, a urednica knjige Rada Komazec piše:

„On poseduje veliku sposobnost ulaženja u svet pisaca, fascinantno ih u svojim esejima i prikazima oslikava, nadahnut njihovim stvaralačkim idejama, stilom i značenjem razvija mrežu asocijacija. Jevtić to čini elegantno. Njegova je rečenica gipka i stilski izbrušena.“

O knjizi će govoriti recenzenti Rada Komazec, prof. dr Dragomir Kostić i autor.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: