fbpx

Gračanica: Promocija knjige Đorđa Jevtića „Svedočenja i tumačenja“

Ђорђе Јевтић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Дом културе “Грачаница” и Удружење новинара Србије на Косову и Метохији, у петак, у 19:00 часова, организују промоцију књиге „Сведочења и тумачења“, аутора Ђорђа Јевтића.

“У књизи `Сведочења и тумачења` Ђорђа Јевтића укупно је представљено 55 дела 37 косовскометохијских аутора. Како се у неким есејима и приказима укратко спомињу бројни други аутори и посредно укратко приказују њихова дела, то се може рећи да ова књига указује на још десетине дела и њихових аутора. Кроз литерарне приказе и есејистичку анализу, али и путем прецизних документаристичких указивања, ова књига и сама твори својеврсну косовскометохијску фреску, осликану разнобојним и разнородниим језичким, стилским, песничким, метафоричним мозаицима, као и документарним упозорењима аутора приказаних дела”, наводи се у саопштењу Дома културе “Грачаница”.

Књига је изашла у издању „Панораме-Јединства“, а уредница књиге Рада Комазец пише:

„Он поседује велику способност улажења у свет писаца, фасцинантно их у својим есејима и приказима осликава, надахнут њиховим стваралачким идејама, стилом и значењем развија мрежу асоцијација. Јевтић то чини елегантно. Његова је реченица гипка и стилски избрушена.“

О књизи ће говорити рецензенти Рада Комазец, проф. др Драгомир Костић и аутор.

Милена Максимовић
%d bloggers like this: