fbpx

Jarinje: Uhapšen državljanin Srbije za ratni zločin; Vasić: Neophodno hitno obezbediti branioca privedenom

административни прелаз Јариње, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Држављанин Србије ухапшен је јуче на административном прелазу Јариње због сумње у умешаност у извршењу кривичног дела „ратни злочин против цивилног становништва“, саопштила је Полиција Косова. Медији који извештавају на албанском језику пишу да је у питању Србин са иницијалима Д.А., те да је Специјално тужилаштво Косова затражило одређивање притвора.

Хапшење је извршено на основу наредбе суда, а осумњиченом је одређен притовор.

Портал Грачаница онлајн није успео да сазна више детаља о овом случају. Портпарол Полиције Косова за регион Приштина Баки Кељани је у телефонском разговору истакао да је „оно што је послато у двадесетчетворочасовном извештају, оно што Полиција Косова има“.

Адвокат Дејан А. Васић такође нема више детаља о овом случају, али истиче да је, вођен досадашњим искуством, ухапшеном потребно хитно обезбедити браниоца, „јер су прва два дана кључна за помоћ ухапшеном у судском процесу“.

Медији који извештавају на албанском језику пишу да је у питању Србин са иницијалима Д.А., те да је Специјално тужилаштво Косова за поменуто лице затражило одређивање притвора.

Милена Максимовић
%d bloggers like this: