fbpx

Jarinje: Uhapšen državljanin Srbije za ratni zločin; Vasić: Neophodno hitno obezbediti branioca privedenom

административни прелаз Јариње, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Državljanin Srbije uhapšen je juče na administrativnom prelazu Jarinje zbog sumnje u umešanost u izvršenju krivičnog dela „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, saopštila je Policija Kosova. Mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku pišu da je u pitanju Srbin sa inicijalima D.A., te da je Specijalno tužilaštvo Kosova zatražilo određivanje pritvora.

Hapšenje je izvršeno na osnovu naredbe suda, a osumnjičenom je određen pritovor.

Portal Gračanica onlajn nije uspeo da sazna više detalja o ovom slučaju. Portparol Policije Kosova za region Priština Baki Keljani je u telefonskom razgovoru istakao da je „ono što je poslato u dvadesetčetvoročasovnom izveštaju, ono što Policija Kosova ima“.

Advokat Dejan A. Vasić takođe nema više detalja o ovom slučaju, ali ističe da je, vođen dosadašnjim iskustvom, uhapšenom potrebno hitno obezbediti branioca, „jer su prva dva dana ključna za pomoć uhapšenom u sudskom procesu“.

Mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku pišu da je u pitanju Srbin sa inicijalima D.A., te da je Specijalno tužilaštvo Kosova za pomenuto lice zatražilo određivanje pritvora.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: