fbpx

Opština Gračanica: Prijem za nagrađene male balerine i učenike Muzičke škole

Балерине и млади музичари на пријему у ОГ Фото: Наша Грачаница

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić upriličila je danas doček za balerine iz Baletske škole Doma kulture „Gračanica“ i učenike Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ koji su u poslednjih nedelju dana osvojili ukupno šest prvih nagrada.

Balerine iz Baletske škole Doma kulture „Gračanica“ osvojile su prva četiri mesta na Prvom internacionalnom takmičenju u klasičnom i modernom baletu, koje organizuje Srpska asocijacija plesnih organizacija (SAPO) dok su učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Lapljem Selu Danijel Eminović  i Dina Škrijelj na nedavno održanom Međunarodnom takmičenju pijanista u Smederevskoj Palanci osvojili prva mesta.

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić čestitala je deci i njihovim profesorima na uspehu i navela da „opština Gračanica prepoznaje značaj i bogatstvo koje ima u ovoj deci i da će nastaviti da ih podržava i više nego do sada“.

„Iskreno me je, kao majku pre svega, obradovala vest o velikom uspehu naših balerina. Želela bih od srca da čestitam ovim predivnim devojčicama na velikom uspehu i da im se zahvalim što su nas balerine obradovale sa 4 zlatne medalje  a mladi muzičari sa dve. Znamo da priča malih balerina traje od 2017. godine ali svojim radom i posvećenošću, vi ste ovu priču pretvorili u najlepšu bajku Gračanice, za koju sada svi znaju a naši muzičari i naša Muzička škola već odavno je poznata po rezultatima koji su proizvod upornog rada i ljubavi prema muzici. Uspeh naših balerina i naših mizičara je još jedan dokaz raskošnog talenta naše dece. To  je dokaz da taj talenat uz vredan i marljiv rad i uz podršku, dovodi do toga da nema te sfere gde naša deca neće zablistati. Draga deco, mnogo smo ponosni na vas, mnogo smo srećni što vas imamo, nastavite sa dobrim radom i slušajte vaše nastavnike, poštujte ih jer oni ulažu mnogo truda u vas“, kazala Ljiljana Šubarić obraćajući se deci.

Ona je čestitala Domu kulture Gračanica i direktoru Živojinu Rakočeviću, kao G-đi Uni Stepanović i G-đi Snežani Bursać-Petrović kao i Muzičkoj školi, njihovom direktoru i nastavnicima, pre svih profesoru Đorđeviću i profesoru Nićiću, na postignutom uspehu i trudu koji ulažu u razvoj mladih talenata.

Predsednica opštine Gračanica malim balerinama i učenicima Muzičke škole uručila je prigodne poklone.

M.M.
%d bloggers like this: