fbpx

Darko Dimitrijević novi predsednik UNS-a na Kosovu

Дарко Димитријевић, Главни и одговорни уредник Радио Гораждевца, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Članovi Udruženja novinara na Kosovu danas su u Gračanici za predsednika izabrali urednika Radija Goraždevac iz Goraždevca, kod Peći, Darka Dimitrijevića.

Na Izbornoj skupštini ogranka UNS-a na Kosovu i Metohiji izabran je i Izvršni odbor čiji su članovi uz novog predsednika Darka Dimitrijevića novinarka RTV Kim Zorica Vorgučić, novinarka RTV Puls iz Šilova Maja Milenković, novinarke prištinskog Jedinstva Verica Vukojević i Olivera Radić, urednica Radija Kosovska Mitrovica Maja Fićović i novinar RTV Gračanica Zoran Babović.

Darko Dimitrijević rođen je 5. februara 1984. godine u Peći. Diplomirani je novinar. Od 2005. godine je glavni  i odgovorni urednik  Radija Goraždevac. Jedan je od osnivača Kosovske Medijske Asocijacije (KOSMA), u kojoj je od  2008. do 2014. godine bio je predsednik upravnog odbora. Izveštava za kosovske medije a tekstove je objavljivao i u Politici.

Dobitnik je UNS-ove nagrade “Dimitrije Davidović” za uređivanje  i nagrade Večernjih novosti za novinarsku hrabrost “Milan Pantić“.

Izvor: UNS
%d bloggers like this: