fbpx

Petković Gervali: Ko destabilizuje region najbolje može da posvedoči Srećko Sofronijević

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da smo „prethodnih dana svedoci brojnih zapaljivih i antisrpskih izjava političara iz Prištine od kojih je svaka apsurdnija od prethodne”, te da je korak dalje danas otišla kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala, koja je kako navodi, “zvanični Beograd i predsednika Aleksandra Vučića optužila da su izvor nestabilnosti u region”.

U saopštenju se podseća da je samo dan ranije, kosovski premijer Aljbin Kurti sa svojim saradnicima, bez ikakvih osnova, optužio zvanični Beograd “da ne želi da se rasvetli sudbina nestalih, iako je Beograd taj koji insistira na toj temi tokom svake runde dijaloga”.

“Takvi napadi na zvanični Beograd smišljeni su i plasirani s očiglednim ciljem da Priština, na čelu s Aljbinom Kurtijem, sa sebe skine odgovornost za zastoj u dijalogu i drastično povećan broj incidenata nad Srbima na Kosovu i Metohiji od početka godine”, navodi Petković.

Direktor Kancelarije za KiM ističe da “nikada sto puta ponovljena laž neće postati istina”, te da o tome ko destabilizuje region “najbolje može da posvedoči Srećko Sofronijević koji je bojevim metkom pogođen u leđa tokom akcije specijalaca ROSU na severu Kosova i Metohije, a od povreda se još uvek oporavlja”.

Petković navodi da, nažalost, “o teroru Kosovske policije danas ne može da posvedoči Verica Đelić iz Zvečana koja je preminula od posledica suzavca, bačenog tokom jednostranih akcija do zuba naoružanih jedinica Rosu na severu KiM”.

“Političarima iz Prištine bolje bi bilo da se pripreme za dijalog i rešavanje problema naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što svojim izjavama i potezima provociraju zvanični Beograd”, zaključuje direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: