fbpx

Kancelarija za KiM: Rešenje stambenog problema za četiri porodice iz Kosovske Kamenice

Фото: Канцеларија за КиМ

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći će da četiri socijalno ugrožene porodice iz Kosovske Kamenice reše stambeni problem. Porodica Srđana Dejanovića dobiće kompletnu nadogradnju kuće, a domaćinstva Nataše Đorđević, Sretena Dikića i Novice Simića dobiće pomoć u vidu građevinskog materijala za sanaciju i adaptaciju postojećih kuća, kroz zamenu prozora i vrata, crepa, podnih obloga, renoviranje kupatila, fasade i reparaciju ostalih oštećenja.

“Samo ove godine u stambeno zbrinjavanje u Kosovskoj Kamenici, Kancelarija je uložila više od 23,2 miliona dinara, čime su 103 porodice iz ove opštine dobile pomoć u izgradnji, rekonstrukciji i građevinskom materijalu”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte Jelena Stojković objašnjava da je pomoć u vidu osnovnog građevinskog materijala za adaptaciju, sanaciju i dogradnju domaćinstva opredeljen za porodice koje žive u ruiniranim kućama, sa vrlo ograničenim novčanim primanjima, a neki od članova porodica su i teškog zdravstvenog stanja, što su bili i kriterijumi koje je komisija na terenu uvažila kao prioritetne zahteve.

“Stambeno zbrinjavanje jedan je od prioriteta Kancelarije za Kosovo i Metohiju i mi smo uvek tu da zajedno sa našim ljudima na terenu, predsednicima privremenih organa pružimo pomoć onima kojima je to najpotrebnije.  Pored pomoći koju smo kontinuirano pružali, sada smo na kraju godine odvojili sredstva za još nekoliko porodica kojima je potrebna neka vrsta pomoći u stambenom zbrinjavanju. Na ovome nećemo stati, već ovim tempom nastavljamo i naredne godine”, izjavila je Stojkovićeva.

Ona je posebno istakla da je ove godine opredeljen rekordan budžet za stambenu pomoć porodicama koje žive južno od Ibra i da je samo u Kosovsku Kamenicu uloženo više od 23,2 miliona dinara.

“Izuzetno tešku situaciju u opštini Kosovska Kamenica izazvale su i poplave početkom godine, pa je Kancelarija za Kosovo i Methoiju svojim sredstvima pomogla i 28 domaćinstava čiji su pomoćni objekti oštećeni u poplavama, a značajna ulaganja su bila i u sanaciju infrastructure”, rekla je Jelena Stojković.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: