fbpx

Opština Gračanica: Za vikend troje novoobolelih od COVIDA-19

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Krizni štab opštine Gračanica saopštava da je tokom vikenda registrovano još troje novoobolelih od COVIDA-19.

Uz podsećanje da su na snazi nove anti-kovid mere, krizni štab je još jednom pozvao na njihovo poštovanje i odgovornost svakog pojedinca.

U najnovijoj odluci, u tački koja se odnosi na zaštitu na radu, za sve zaposlene u javnim institucijama, kao i zaposlene u javnim preduzećima u vladinoj i opštinskoj nadležnosti neophodan je dokaz o vakcinaciji sa dve doze. Za sve one koji su se vakcinisali jednom dozom neophodan je i negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, ali samo uz dokaz da je osoba vakcinu primili u poslednje četiri sedmice, takođe, moguće je priložiti i potvrdu o preležanom kovidu, tj. pozitivan PCR test ne ranije od 21 dana i ne stariji od 180 dana.

Iste mere odnose se kako na kupce tako i na zaposlene u tržnim centrima kao i za zaposlene u svim javnim i privatnim preduzećima koje radi sa strankama.

Još uvek je ograničeno i kretanje, te je ono zabranjeno od ponoći do 5:00 ujutru, osim u hitnim slučajevima.

Takođe, Odeljenje inspekcije opštine Gračanica apeluje na poštovanje donetih mera zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.

„Masovna okupljanja bez poštovanja preventivnih mera, neodgovorno ponašanje i nenošenje maski, pored ugrožavanja sopstvenog zdravlja, zdravlja drugih ljudi i nepoštovanja zakona je takođe nepoštovanje i zdravstvenih radnika koji trpe najveći teret u borbi protiv kovida zajedno sa inspekcijom i policijom (biće izricane kazne na licu mesta fizičkim i pravnim licima)“, navodi se u saopštenju odeljenja inspekcije.

Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: