fbpx

Kancelarija za KiM: Apsolutno netačno da je Gervali zabranjena poseta Bujanovcu i Preševu

Мејл захвалности приштинског официра за везу Фото: Канцеларија за КиМ

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su apsolutno netačni navodi pojedinih portala koji izveštavaju na albanskom jeziku i prištinskih zvaničnika da Beograd nije dozvolio današnju posetu ministarke u takozvanoj Vladi u Prištini Donike Gervale Švarc Bujanovcu i Preševu.

“Prema sporazumu o zvaničnim posetama, svaka poseta između zvaničnika Beograda i Prištine se smatra odobrenom ukoliko eksplicitno nije zabranjena dopisom, te je zahtev Donike Gervale Švarc tretiran pozitivno”, objašnjavaju iz Kancelarije za KiM.

Dodaju da je, takođe, oficir za vezu koji zastupa Beograd i usmeno danas svom kolegi – prištinskom oficiru za vezu u Beogradu preneo da je poseta Gervale Švarc centralnoj Srbiji odobrena i da može da poseti pomenute opštine u skladu sa važećim sporazumom i bez statusnih oznaka.

Kako se ističe, o tome svedoči i mejl kojim prištinski oficir za vezu danas zahvaljuje oficiru za vezu Beograda povodom odobravanja posete.

Iz Kancelarije za KiM pozivaju medije i zvaničnike u Prištini “da prestanu sa obmanjivanjem javnosti i iznošenjem netačnih podataka”.

“Beograd je taj koji dosledno poštuje sporazume i opredeljen je normalizaciji odnosa i nikakvi netačni navodi iz Prištine to ne mogu da ponište”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: