fbpx

Mediji u Prištini: Doniki Gervali zabranjen ulazak u centralnu Srbiju

Доника Гервала, Министарка спољних послова, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Ministarki spoljnih poslova Kosova zabranjen je ulazak u centralnu Srbiju, pišu mediji koji izveštavaju na albanskom jeziku. S druge strane, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, kome je ovog jutra šesti put zabranjena poseta KiM saopštio je “da za razliku od Prištine, Beograd poštuje sporazume iz Brisela zbog čega je danas odobrio zahtev članici Kurtijevog kabineta da poseti Bujanovac i Preševo”.

Kako prenose mediji u Prištini, Gervala je planirala da poseti Preševsku dolinu, ali je njena poseta otkazana. Vest je za Klan Kosova potvrđena iz MSP-a Kosova.

„Tražili smo dozvolu. Poseta je propala zbog nefer igre Beograda. Međutim, pokušaćemo da poseta bude u nekom drugom terminu”, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova dostavljenom Klanu Kosova.

Podsetimo da su ovog jutra vlasti u Prištini zabranile ulazak direktoru Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petru Petkoviću, koji je potom saopštio, da Beograd, za razliku od Prištine, poštuje sporazume, te da je odobrio zahtev članici Kurtijevog kabineta da poseti Bujanovac i Preševo, ne navodeći ime.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: